Vrijdag vindt in de binnenstad van Groningen weer de jaarlijkse Bloemetjesmarkt plaats. Duizenden bezoekers komen van heinde en verre naar de stad om bloemen en planten te kopen. Dit zorgt jaarlijks voor veel parkeerdrukte. Qbuzz en het OV-bureau zetten daarom extra bussen in.

De gebruikelijke bussen rijden vanaf de parkeerterrein rondom de stad, dus bij Hoogkerk, Haren, Euroborg en Kardinge. Wanneer het terrein P3 bij Euroborg vol komt te staan is er een extra parkeerterrein verderop aan de Bornholmstraat, bij het Bastion Hotel. Hier rijden dan tussen 9 en 19 uur ook extra bussen heen. Bij dit parkeerterrein is een tijdelijke bushalte geplaatst. De extra bussen stoppen dus niet bij de bestaande haltes van lijnen 12 en 73.

Een retourtje met de Citybus voor maximaal vijf personen kost zes euro en is te koop bij de medewerkers van Qbuzz en kaartautomaten op de parkeerterreinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *