Sinds vandaag hoeven treinreizigers die met de OV-chipkaart reizen geen dubbel opstaptarief meer te betalen wanneer zij van de ene naar de andere vervoerder overstappen.

Tot dinsdag moesten reizigers die bijvoorbeeld op station Groningen overstapten van een NS-trein naar een Arriva-trein uitchecken bij NS om vervolgens weer in te checken bij Arriva. Daarbij werd dan twee keer het opstaptarief van de kaart gehaald. Reizigers moeten nu nog steeds inchecken, maar betalen bij een overstap niet opnieuw voor het instappen.

Omdat de NS op alle Nederlandse stations de kaartverkoop verzorgt was het dubbele opstaptarief er met een papieren kaartje niet. De Tweede Kamer vond dit niet eerlijk en heeft er met succes een einde aan gemaakt. De regeling geldt alleen wanneer er, net als bij het busvervoer, binnen 35 minuten bij de andere vervoerder in wordt gecheked.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *