Zoals elk jaar is er ook dit jaar op Goede Vrijdag weer een bloemetjesmarkt in de stad Groningen. Deze bloemenmarkt trekt elk jaar veel mensen naar Groningen. Vooral vanuit Duitsland wordt altijd veel verkeer verwacht. Daarom worden er extra parkeerplaatsen en bussen ingezet om voor een goede bereikbaarheid te zorgen.

Er rijden dit jaar bussen vanaf de volgende parkeerplaatsen:
-Sontweg
-Euroborg P3
-Bastion Hotel
Bij drukte is het industrieterrein Euvelgunne/Eemspoort een overloop. Dan kan hier ook geparkeerd worden. De bussen rijden tussen 8:00 uur en 19:15 uur. De parkeerplaatsen worden aangegeven op de A7 vanuit de richting Hoogezand.

Daarnaast zijn de parkeergarages rondom de stad ook geopend. Deze zijn de bereiken via de bestaande P-route. Er wordt ook een speciale in- en uitstapplaats aan het Schuitendiep bij de Stadsschouwburg gecreëerd vanwege de vele (Duitse) touringcars die naar Groningen komen. Die kunnen op die plaats dan hun passagiers afzetten.

Naast de speciale parkeerplaatsen rijden er natuurlijk ook bussen vanaf Hoogkerk-Zuid, de Peizerweg, Zernike, Kardinge en de Zaanstraat. Ook vanaf deze plaatsen is het bekende ‘Citybuskaartje’ geldig. Met dit kaartje kunnen maximaal 5 personen heen en terug reizen voor 2 euro. Mensen afkomstig uit het zuiden (vanaf de A28 uit de richting Assen) kunnen ook parkeren bij Haren, en hier vervolgens voor hetzelfde tarief met de bus verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *