De PVV-fractie in Provinciale Staten ziet een treinverbinding naar de Zernike Campus in Groningen wel zitten. Volgens de partij is het noodzakelijk het OV te betrekken bij de discussie rond de verbouwing van de Westelijke Ringweg.

De PVV denkt dat dit deel van de ring de komende jaren veel extra drukte te verwerken krijgt met de plannen voor de omgeving van de Reitdiepwijk en het Suikerunieterrein en het toenemende aantal mensen met de campus als eindbestemming. De partij wil de trein uiteindelijk ook doortrekken naar Zuidhorn en Leeuwarden om het Zernike-terrein zonder overstap bereikbaar te maken.

Gedeputeerde Staten vinden een spoor naar Zernike te duur. De PVV wil graag stukken zien waaruit blijkt dat dit zo zou zijn. Volgens de PVV ontberen de provincie en Gemeente Groningen een toekomstgerichte mobiliteitsvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *