Een groot deel van het kleinschalig openbaar vervoer in Groningen en Drenthe verdwijnt vanaf 8 april. Dan start Publiek Vervoer definitief en verdwijnen de LijnBelBussen die nog rijden.

Het gaat daarbij onder meer om drie stadslijnen binnen Emmen (vanaf station Emmen Zuid) en bussen rondom Zuidbroek. De diverse projecten als De Bij in Hoogeveen en Cityline in Assen blijven wel rijden. Voor de geschrapte LijnBelBussen is de Hubtaxi (op reservering) de vervanger. Dit is een onderdeel van het Publiek Vervoer.

Het is niet het enige wat verandert. Qbuzz voert in haar dienstregeling ook een aantal wijzigingen door per 8 april. Er komt onder meer een directe buslijn tussen Stadskanaal en de Zernike Campus in Groningen. Deze lijn gaat rijden onder nummer 27 en rijdt tussen Stadskanaal en P+R Haren dezelfde route als Qliner 312. Daarna rijdt lijn 27 dezelfde route als lijn 26. Die laatste lijn wordt uitgebreid en gaat tot 10:15 uur ieder half uur rijden van Assen naar Groningen en begint ‘s middags eerder; omstreeks 14:30 uur.

Andere belangrijke wijzigingen zijn er op de stadsdienst in Emmen. Daar krijgt lijn 1 een extra bushalte bij verzorgingshuis De Horst aan de Rondweg en wijzigen de vertrektijden van alle stadslijnen met enkele minuten. Lijn 44 gaat doordeweeks buien de vakanties altijd doorrijden naar Harkstede met de vaste ritten en Buurtbus 505 tussen Stadskanaal en Gieten gaat niet meer rijden door Drouwenermond, maar door Gasselternijveen en Gasselternijveenschemond.

Alle wijzigingen zijn beschikbaar in dit overzicht van Qbuzz.

2 gedachte over “LijnBelBus stopt definitief, Qbuzz past aantal zaken aan”
  1. Waarom kan ik niks vinden over de hub die ipv de belbus lijn 68 blijkbaar is komen te rijden ja een bordje in winsum aan een paal bij station maar geen tijden en of deze wel rijdt leuk het ov maar voor mensen die gebruik moeten maken van bv lijn 68 kunnen na 20.45 niet meer vanuit winsum want of dik betalen ipv ov chipkaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *