Het openbaar vervoer rondom de landelijke intocht van Sinterklaas in Groningen zaterdag is goed verlopen.

Er werden extra bussen ingezet vanuit plaatsen als Assen, Emmen en Drachten. Onder begeleiding van een betalende volwassene mochten in de bussen en treinen in het Noorden drie kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis mee. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. Vooral in de bussen vanuit Emmen was het druk. Ook werd er versterking ingezet op de lijnen naar P+R Kardinge en P+R Hoogkerk.

Zaterdagochtend in alle vroegte waren de treinen van Zwolle naar Groningen al afgeladen en moesten er zelfs reizigers staan. Een machinist van Arriva doopte volgens een tweet de trein van Leeuwarden naar Groningen om tot ‘Sint-Express’. Jonge passagiertjes kregen op het station in Groningen goodiebags van zowel NS als Arriva.

Ook de algehele organisatie van de landelijke intocht is vrijwel vlekkeloos verlopen. Er kwamen zo’n 45.000 bezoekers naar de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *