De 4 Mijl is traditioneel een piekdag voor het busvervoer rond de stad Groningen. Alle bussen moeten bijvoorbeeld via de ringweg af- en aan rijden voor het Hoofdstation. Dat leidde de afgelopen jaren tot flinke vertragingen tijdens de run.

Zodoende werd dit jaar besloten tot het maken van een aangepaste dienstregeling. Daarbij werden de routes van diverse buslijnen aangepast. En met succes, want waar vorig jaar op de drukste momenten zelfs ritten uitvielen reden de bussen dit jaar met slechts enkele minuten vertraging.

Traditioneel reed er ook weer een groep chauffeurs mee met de pendeldienst. Daarbij rukten chauffeurs van diverse stallingen aan richting de stad. Er waren drukke buslijnen naar de Bornholmstraat, Gasunie en P+R Hoogkerk en er reed een bus richting Haren. Deelnemers kunnen jaarlijks gratis gebruik maken van de pendelbussen, evenals de NS-treinen op het traject Groningen – Haren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *