De eerste dagen van de nieuwe dienstregelingen in Groningen en Drenthe zijn vrij goed verlopen.

Bij de bussen waren er veel ingrijpende wijzigingen. In de stad Groningen en het zuidoosten van de provincie zijn lijnnummers veranderd en routes anders aan elkaar gekoppeld. Arriva nam het busvervoer in Zuidoost-Fryslan en op lijn 304 over van Qbuzz, wat ook gevolgen had tot in Groningen en Drenthe.

“Een nieuwe start is altijd spannend, vooral voor de chauffeurs die het uiteindelijk allemaal moeten doen. Alle lof voor de chauffeurs. De spits is er af. Het finetunen kan beginnen”, zo reageert Arriva-woordvoerster Ingrid Heijman. Volgens haar zijn de problemen beperkt gebleven tot het fout rijden van een aantal routes.

In Groningen was dat probleem er ook. Reizigers melden op sociale media hun klachten onder meer hierover. Ook verslechterde aansluitingen zijn het gesprek van de dag.

Een tegenvaller is dat de nieuwe Q-link-lijn 6 nog niet de geplande route via het UMCG kan rijden. De verkeerssituatie op de kruising tussen de Petrus Campersingel en het Damsterdiep laat dit niet toe. Gemeente en het OV-bureau bekijken hoe ze deze situatie kunnen oplossen. Door de beperking rijden er nu tijdelijk minder bussen dan eerst tussen P+R Haren en het UMCG. De bussen rijden wel weer via de Oostersluis.

Iets anders om voorlopig goed op te letten zijn de lijnkleuren in de stad. De bussen hebben nog niet de juiste update gehad, waardoor de lijnen met de oude kleuren rijden. De verwachting is dat dit snel is opgelost.

Bij de treinen waren er weinig problemen. “Er zijn weinig dingen veranderd bij ons op het spoor, dus er waren eigenlijk ook geen problemen”, aldus Ingrid Heijman van Arriva. Ook richting de Randstad is er weinig veranderd. Er komt in de loop van volgend jaar wel een uitbreiding op het spoor tussen Groningen en Assen met twee extra Sprinters per uur in de spits.

Vanwege de start van Arriva in Zuidoost-Fryslan is er een leuke actie. Alle weekenden in december kan er gratis met de bussen worden gereisd. Reizigers kunnen een gratis e-ticket downloaden via arriva.nl/weekendgratis. De tickets gelden op ook op de Arriva-lijnen in Assen richting Friesland. Deze actie geldt op ieder zaterdag en zondag t/m 31 december.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *