Foto: Henri Borgman

Het openbaar vervoer blijft ook rijden wanneer er een avondklok geldt. Het kan wel zijn dat vervoerders hun dienstregeling aan zullen passen voor de uren in de avondklok.

Branchevereniging OV-NL meldt dit namens haar leden. Premier Rutte en minister De Jonge maakten woensdagmiddag in een persconferentie bekend voornemens te zijn dit weekend een avondklok in te stellen tussen 20:30 uur en 4:30 uur. Dat betekent dat mensen dan niet op straat mogen zijn, op enkele uitzonderingen na. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om mensen die aan het werk zijn of onderweg zijn van en naar hun werk in de vitale sector.

De dienstregeling gaat bij de NS door zoals gewoonlijk. Andere vervoerders hebben de vrijheid om te kiezen voor het schrappen van lijnen of ritten. Arriva verwijst naar een statement van OV-NL waarin dit staat.

Qbuzz blijft ook doorrijden, zegt Michel van der Mark van de vervoerder desgevraagd. De bussen blijven rijden voor mensen die noodzakelijke reizen moeten maken. “De dienstregeling is per januari al deels afgeschaald, er wordt nu niet verder grootschalig afgeschaald”, zegt Van der Mark. “We blijven monitoren of er ritten zijn die structureel geen of zeer weinig reizigers vervoeren.”

Ondertussen maakt OV-NL zich druk om de financiële gevolgen van de coronacrisis voor de OV-bedrijven. Voorzitter Pedro Peters pleit voor het verlengen van de beschikbaarheidsvergoeding tot eind dit jaar. “Begin februari hebben we hierover bestuurlijk overleg met de staatssecretaris en vragen wij snelle duidelijkheid”, aldus hem.

Een gedachte over “Avondklok: openbaar vervoer gaat door”
  1. Hoop ik want ik ben afhankelijk van het ov ik moet van assen naar emmen met de 310 om 23.12 en dan met de 300 van half 12 naar emmen . Ik werk in de zorg en werk late diensten zoals meerdere collega’s en pffff waar ik hard nodig ben ik hoop niet dat er geen bussen tussenuit gaan en ik nog langer moet wachten ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *