De Socialistische Partij, beter bekend als de SP, zal woensdagochtend op het provinciehuis in Groningen actie voeren voor gratis openbaar vervoer voor 16- en 17-jarigen die een opleiding in het MBO volgen.

De SP wil gratis openbaar vervoer voor de kinderen van minder daadkrachtige ouders in deze leeftijd die MBO volgen. Woensdagochtend staat het thema in het provinciehuis op de agenda. De SP wil met het protest luister bijzetten aan het agendapunt. Na een optocht door de stad, bieden de actievoerders de statenleden een petetie aan die onder andere ondertekend is door prominente Groningers.

Het college van gedeputeerde staten vindt gratis vervoer voor 16- en 17-jarigen te duur. Daarop sloten de coalitiepartijen in de Groninger staten (PvdA, CDA en ChristenUnie) vorige week een akkoord over een regeling voor minder draagkrachtige ouders. Bij de behandeling van de begroting 2009 komt de coalitie met een motie. Afgelopen vrijdag kwam vanuit Den Haag het bericht dat de regeringspartijen MBO’ers van 16- en 17 jaar gratis wil laten reizen. SP hoopt tijdens de actie al een telefoontje vanuit Den Haag te krijgen met een verlossend bericht. Als dit niet het geval is, hoopt de SP dat de provincie Groningen zich laat horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *