zaanbrug

Het OV-bureau Groningen Drenthe heeft de definitieve busdienstregeling in beide provincies voor het komende jaar vastgesteld.

Er is 2,5 miljoen euro geïnvesteerd om de groei van diverse reizigersstromen te dekken. Daarbij wordt een groot deel van die groei verwacht van 16- en 17-jarige MBO-studenten die vanaf 1 januari ook recht hebben op een reisproduct bij hun studiefinanciering.

In de stad Groningen komt er een Q-link-lijn bij (lijn 6 tussen Delfzijl en P+R Haren, via het UMCG en Hoofdstation in de stad) en wordt een herverdeling gemaakt in een aantal stadslijnen, waarbij het Hoornsemeer en Corpus den Hoorn bijvoorbeeld weer een directe verbinding met de Grote Markt krijgen. Verder vindt er een herstructurering plaats in de buslijnen in Zuidoost-Groningen en gaat lijn 51 ‘s avonds en op zondag ook rijden tussen Groningen en Onnen. Ook vindt er een niet alledaagse lijnruiling plaats tussen de HOV-concessie van Arriva Touring en de GD-concessie van Qbuzz. Daarbij zal lijn 304 vanaf de nieuwe dienstregeling worden uitgevoerd door Arriva en lijn 305 door Qbuzz, die deze ritten opneemt in lijn 300.

Er is ook goed nieuws voor de reizigers van veel LijnBelBussen: de meeste lijnen blijven in tegenstelling tot eerdere berichten nog een jaar rijden.

Alle (grote) wijzigingen staan overzichtelijk op een rijtje op de pagina Dienstregeling 2017 Bus op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *