De hoofdlijnen voor de busdienstregeling van 2018 in Groningen en Drenthe zijn bekendgemaakt. Naar aanleiding van inspraakreacties zijn een aantal dingen iets gewijzigd ten opzichte van het eerder bekend gemaakte concept.

Grote wijziging ten opzichte van het concept is dat lijn 86 tussen Groningen en Norg toch blijft rijden. De lijn zou in eerste instantie komen te vervallen. In Hoogeveen krijgt lijn 33 een andere route voor leerlingen van het Alfa-College en Eduwiek.

In de breedte komen er meer reismogelijkheden en meer capaciteit, mede door de aanschaf van nieuwe dubbeldeksbussen voor lijn 300 tussen Groningen en Emmen en de nieuwe Q-link rood (lijn 12) tussen Emmen en Klazienaveen. Op de Q-link-lijnen 1 en 2 in Groningen gaan uitsluitend elektrische bussen rijden, lijn 5 gaat naar Meerstad en Harkstede rijden en lijn 65 tussen Groningen en Zoutkamp gaat doordeweeks overdag ieder half uur rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *