Foto: OV-bureau Groningen Drenthe

Het OV-bureau heeft de definitieve busdienstregeling voor 2020 vastgesteld. De wijzigingen zijn grotendeels gelijk aan hetgeen wat in mei werd voorgesteld.

Tijdens de inspraakprocedure zijn 243 reacties binnengekomen. Op basis hiervan heeft het bestuur van het OV-bureau besloten twee grote wijzigingen ten opzichte van de voorstellen door te voeren. Qliner 310 zal alsnog gaan stoppen bij Bareveld aan de N33. Voor de halte bij De Hilte zal verder worden gekeken naar een haalbare oplossing. Daarnaast worden de communicatiemogelijkheden rond de Hubtaxi gerichter ingezet voor reizigers die te maken krijgen met het vervallen van het reguliere busvervoer.

Belangrijke punten in de nieuwe dienstregeling zijn het uitbreiden van het aantal ritten op Q-link-lijnen 3, 4, 5 en 6, de lijndiensten naar de Eemshaven, de nieuwe lijnvoering in Zuidoost-Drenthe en het versnellen van de Qliners.

Alle wijzigingen zijn na te lezen op deze pagina. De dienstregeling gaat op 15 december in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *