Chauffeurs Margreet Stroomer en Egon Zwikker van de stadsbus in Meppel zijn een petitie opgestart ter behoud van de stadsbus. De gemeente Meppel overweegt de bus te schrappen als bezuinigingsmaatregel.

De subsidie voor de bus loopt af op 1 januari 2022, en de kans is aanwezig dat de bus moet verdwijnen als de subsidie niet blijft bestaan, omdat er geen winst wordt gemaakt met de kaartverkoop. Stroomer en Zwikker zien bij het vervoeren van de passagiers dat een groot deel van hen de bus nodig heeft om uit huis te komen. Zij vrezen dat deze groep klanten bij het verdwijnen van de bus achter de geraniums komt te zitten.

De petitie is online te ondertekenen. In de eerste dagen hebben ruim 300 mensen hem ondertekend.

Een gedachte over “Petitie om stadsbus Meppel te behouden”
  1. Meppel kan toch niet zonder een stadsbus er valt volgens mij nog wel wat te verbeteren aan de duidelijkheid van de route die de bus rijd .
    Het was toch volgens mij beter dat alle bussen van uit het centrum vertrekken en de route rijden met 3 busjes kun je alle wijken in Meppel aandoen ook ziekenhuis en station .
    En bij de opstap plaatsen een bordje met de route dat die bus rijd volgens mij word het dan veel duidelijke voor veel mensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *