Petitie om stadsbus Meppel te behouden

Chauffeurs Margreet Stroomer en Egon Zwikker van de stadsbus in Meppel zijn een petitie opgestart ter behoud van de stadsbus. De gemeente Meppel overweegt de bus te schrappen als bezuinigingsmaatregel.

De subsidie voor de bus loopt af op 1 januari 2022, en de kans is aanwezig dat de bus moet verdwijnen als de subsidie niet blijft bestaan, omdat er geen winst wordt gemaakt met de kaartverkoop. Stroomer en Zwikker zien bij het vervoeren van de passagiers dat een groot deel van hen de bus nodig heeft om uit huis te komen. Zij vrezen dat deze groep klanten bij het verdwijnen van de bus achter de geraniums komt te zitten.

De petitie is online te ondertekenen. In de eerste dagen hebben ruim 300 mensen hem ondertekend.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *