De chauffeurs in het streekvervoer leggen op 4 januari misschien het werk neer. Vakbond FNV wil dan actie voeren tegen de toenemende werkdruk in het Nederlandse streekvervoer.

Door de drukte krijgen de chauffeurs weinig tijd van hun werkgevers, waaronder Qbuzz, en zitten zaken als een plaspauze er vaak niet meer in. Vorige week vroeg de vakbond hier al aandacht voor door dixi-toiletten achter een aantal bussen aan te laten rijden en chauffeursurine te overhandigen aan de CAO-onderhandelaar.

De vervoerders willen vanaf volgend jaar een driejarige CAO met een totale loonsverhoging van 6 procent. De werknemers zien liever een eenjarige CAO met 3,5 procent loonsverhoging.

FNV geeft de vervoerders tot en met 2 januari 12:00 uur de tijd om over de brug te komen. Ondertussen peilt de vakbond vanavond tijdens een bijeenkomst in Groningen of er onder de chauffeurs bereidheid is om te staken. Het lijkt erop dat een groot deel van hen wel actie wil voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *