busgrotemarkt

De buschauffeurs van Qbuzz vinden dat de bussen over de Grote Markt moeten blijven rijden. Dat zegt de ondernemingsraad van de vervoerder zaterdag in Dagblad van het Noorden.

Volgens de chauffeurs zou het weghalen van de bussen schadelijk zijn voor het Q-link-netwerk. Vier lijnen van Q-link rijden op dit moment nog over de Grote Markt. In de loop van dit jaar gaat dat al terug naar drie lijnen, als lijn 11 als lijn 1 naar het Europapark gaat rijden via het UMCG.

De OR zegt dat de lijnen veel nieuwe reizigers hebben aangetrokken vanwege de luxe bussen en het gemak om de binnenstad te bereiken. De raad vreest dat dat gebruik terug zal nemen wanneer de bus alleen nog maar op het Zuiderdiep en de Diepenring stopt.

De chauffeurs vinden dat de bussen over de Grote Markt veilig kunnen rijden, desnoods over gele steentjes. Ze zijn het wel eens met de plannen om de bus uit de Brugstraat weg te halen.

[mappress mapid=”14″]

5 gedachte over “Chauffeurs willen dat bus op Grote Markt blijft”
 1. Gaat lijn 11 wijzigen als de dienstregeling voor 2017 dit jaar halverwege december ingaat, of is dat al eerder? Hoe zou men anders vanaf het Noorderplantsoen, of de halte Abeelstraat snel naar het Hoofdstation reizen?

  1. Lijn 11 wordt in augustus omgelegd tot lijn 1 met als traject Zuidhorn – P+R Zernike – Station Noord – UMCG – Station Europapark. Lijn 5 gaat rijden naar Meerstad via de Sontbrug. Er blijft een verbinding met het Hoofdstation met lijn 2, maar die rijdt wel via de Korrewegwijk. Tegelijk met het omleiden van lijn 11 verdwijnt lijn 7 ook.

   1. Bedankt voor uw snelle reactie! Het is erg handig om deze site te volgen. Interessante veranderingen. Lijn 5 blijft dan toch hopelijk wel langs Zuiderdiep en UMCG rijden vanaf P+R Haren alvorens naar Meer stad door te rijden?
    Is het niet gek dat lijn 7 zomaar halverwege het jaar verdwijnt? In de huidige tijden wisselt een deel van de ritten met lijn 2, viel me op. Dan staat die bus daar dus een kwartier stil op Station Groningen Noord.

 2. Wie is er gekomen met dit onzalige plan?
  De Wethouder? De Burgemeester? Een kluppie Ambtenaren?

  Volgens mij is er een jaar of 6, 7 geleden een ingrijpende wijziging geweest m.b.t. de Gemeentepolitiek.
  Toen is het DUAAL BESTEL ingevoerd.
  Gemeentepolitieke ideetjes/verzinsels dienen door de ambtenaren en deskundigen te worden onderzocht en getoetst.
  Daarna kan e.e.a. worden aangedragen door de gekozen Gemeenteraadsleden/fracties.
  Na behandeling in de vergadering van de Gemeenteraad kan bij/ na goedkeuring van deze, de opdracht aan het College van Burgemeester en Wethouders worden gegeven, te bezien of het plan haalbaar, efficient en een verbetering van een huidige situatie is.
  Het mag dus niet zo zijn, dat een Wethouder samen met een collega een plan in de wereld gooit, ter meerdere glorie van zichzelf en voorbijgaat aan het belang van de kiezer/burger.

  Heeft de Gemeente Groningen nu helemaal niks geleerd van het eigenzinnig optreden van het vorige clubje dat zonodig een TRAM door de muizengaatjes in de binnenstad wilde prakken?.
  Op het Ciboga- terrein moest het futuristische Ei van Columbus gelegd worden. Ook dit bleek een waar stink-ei te zijn en is het Infoversum inmiddels failliet verklaard.
  Het volgende Gebed zonder Eind is alweer een jaar onderbroken .
  Hiervan is de kostprijs inmiddels al verdubbeld , zonder dat er ook maar een klein deeltje van het gedrocht zichtbaar is voor oplettende passanten op de Grote Markt.

  Met de eerstkomende Gemeenteraadsverkiezingen, trekken de “betrokken politici en wethouders” aan hun stutten en laten de burger zitten met de brokken.

  DUS : Houd de bus op de Grote Markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *