De afgelopen week is er veel geklaagd over vertragingen op de lijnen 1 en 2 in Groningen. De oorzaak ligt in de nieuwe elektrische bussen.

Er zijn problemen met het opladen van de bussen onderweg. Dit duurt langer dan verwacht, onder meer door de kou en sneeuw van deze week. Daardoor staat de verwarming hoger en moet de bus meer stroom gebruiken, en dus moet men langer bijladen. Ook op de Friesestraatweg wordt veel elektriciteit verbruikt door filevorming en het daarbij horende optrekken en afremmen.

Qbuzz is desalniettemin blij met de eerste week. Er zijn volgens de vervoerder wel wat kritieke toestanden met busaccu’s geweest, maar op die momenten is er van bus gewisseld en kon de dienst vrij snel voortgezet worden.

Met software-updates en beter weer in aantocht hoopt men dat het beter zal gaan de komende weken en de bussen hun rondjes op lijn 1 en 2 met succes blijven maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *