De fractie van de Stadspartij 100% voor Groningen stelt woensdag in de gemeenteraadsvergadering vragen over de situatie rond het busvervoer in de Oosterpoort.

In de wijk komen sinds de start van de nieuwe dienstregeling geen bussen. Het gaat om een tijdelijke situatie. Lijn 8 is tot en met 9 mei ingekort tot het Hoofdstation vanwege de werkzaamheden aan het Julianaplein en de verwachte verkeersdrukte.

Ook lijn 9 heeft om die reden te maken met een aangepaste route. Deze bus slaat De Wijert nu over en rijdt rechtstreeks tussen Hoofdstation en Overwinningsplein, via de Paterswoldseweg. De Stadspartij vindt dit “een ramp voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn”. Overigens wordt De Wijert nog wel bediend door de lijnen 7 en 19, waarbij lijn 7 geknipt is in een noordelijke en zuidelijke tak vanwege het werk aan het Julianaplein. Alleen lijn 19 rijdt dus nog zonder overstap tussen binnenstad en De Wijert.

Het zijn niet de enige vragen die wethouder Broeksma moet beantwoorden over bussen in de stad. GroenLinks stelt woensdag vragen over de drukte in Q-link 3 bij de Kluiverboom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *