Vanwege de aanleg van het tijdelijke Julianaplein vanaf 11 februari verspreidt Groningen Bereikbaar een speciale krant in de drie Noordelijke provincies.

Gedurende drie maanden wordt een verkeersinfarct in en rond Groningen verwacht, doordat het Julianaplein in delen wordt afgesloten. Groningen Bereikbaar probeert als projectorganisatie mensen te stimuleren de auto te laten staan en bijvoorbeeld het OV te nemen.

In de vanaf woensdag verspreide krant wordt ruimschoots aandacht besteed aan de mogelijkheden van bus en trein in Groningen. Zo is er een pagina waar wordt uitgelegd hoe belangrijke bestemmingen in de stad bereikbaar zijn per openbaar vervoer. Daarnaast is er uitgebreide aandacht voor het HOV-netwerk en worden alternatieven getipt, zoals parkeren op een P+R en de hubfiets.

De speciale Julianaplein-editie van de Groningen Bereikbaar-krant heeft een oplage van 570.000 exemplaren en wordt verspreid in de provincie Groningen, het oosten van Friesland en een deel van Drenthe. Ook wordt de krant uitgedeeld op bedrijventerreinen in de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *