Vrijdagavond om 20:00 uur start Combinatie Herepoort met de werkzaamheden voor de aanleg van het tijdelijke Julianaplein. Dat plein is nodig voor het verdere werk aan de nieuwe Zuidelijke Ringweg. Vanwege de wegafsluitingen wordt grote verkeersoverlast in en rond Groningen verwacht.

Groningen Bereikbaar is ervoor verantwoordelijk de stad zo goed mogelijk bereikbaar te houden en is een promotiecampagne gestart onder de noemer Operatie Julianaplein. Daarmee wordt geprobeerd mensen te stimuleren zoveel mogelijk de auto te laten staan.

Om de stad bereikbaar te houden moeten er ongeveer 80.000 auto’s minder op de weg zijn. Een grote rol wordt toebedacht aan het openbaar vervoer. Bus en trein worden genoemd als serieus alternatief voor de auto.

Het is dan ook belangrijk dat vooral de bussen zo min mogelijk last hebben van de situatie. Het OV-bureau Groningen Drenthe, Qbuzz, Combinatie Herepoort en Groningen Bereikbaar hebben daarvoor maatregelen genomen en kunnen waar mogelijk de dienstregeling bijsturen. Ook staan er op tactische plekken reservebussen klaar en zijn er maatregelen genomen waardoor het busverkeer en ook hulpdiensten beter door kunnen stromen.

Alle ontwikkelingen en gevolgen voor het openbaar vervoer zijn na te lezen op operatiejulianaplein.ovnieuwsuitgroningen.nl. Daarnaast is het aan te raden om kort voor vertrek een reisplanner raad te plegen voor de meest recente informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *