Af is ie nog niet helemaal, maar de Kattenbrug op de Groningse Diepenring is vrijdagochtend in gebruik genomen.

De eerste OV-bus met aan boord diverse genodigden reed als openingshandeling over de brug. De laatste puntjes op en bij de brug moeten nog wel op de i gezet worden.

Met de brug is de busroute om de Grote Markt heen nagenoeg klaar. Toch wordt de brug nog niet op de definitieve wijze ingezet. Voorlopig rijden alleen Q-link 5 en 6 en een aantal streeklijnen richting het over de brug. In de definitieve vorm rijden de bussen die over het Damsterdiep rijden straks richting het station over de brug en de bussen die nu over de Grote Markt rijden komende vanaf het station over de brug.

Een aantal bussen blijft echter nog op de Grote Markt rijden de komende maanden vanwege het aanstaande werk aan het tijdelijke Julianaplein. Men wil voor de stabiliteit in deze periode geen grootschalige ingrepen in de dienstregeling plegen. Op 17 juli verhuizen de laatste bussen van de Grote Markt naar de Diepenring. Zij krijgen dan haltes aan de Turfsingel, bij het Provinciehuis en de Stadsschouwburg. Deze haltes zijn al nagenoeg klaar voor gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *