Station Europapark in gebruik genomen

ChristenUnie-kamerlid Arie Slob heeft vragen gesteld aan staatssecretaris Wilma Mansveld om duidelijkheid te krijgen over de situatie rondom het regionale spoor vanaf 2018.

In de nieuwe begroting van de regering is vanaf 2018 alleen geld opgenomen voor het zogenaamde Hoofdrailnet waarop de NS het treinvervoer verzorgen. Regionale lijnen zoals de Noordelijke Nevenlijnen en Vechtdallijnen, krijgen naar het lijkt vanaf dan geen geld meer voor verbetering van het spoor en projecten rondom bijvoorbeeld stations vanwege tekorten bij ProRail. Daarop reageerde Arriva-directeur Anne Hettinga met veel kritiek.

Wat de uiteindelijke gevolgen van de bezuiniging zijn, is nog niet duidelijk, maar Gronings gedeputeerde Nienke Homan heeft in ieder geval al aangegeven dat elektrificatie van het spoor tussen Groningen en Leeuwarden niet doorgaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *