icmm-hoofdstation

Het lijkt zeker dat Hoogeveen niet de status van Intercitystation zal krijgen. Daarom is er een ander idee uit de Hoogeveense koker gekomen.

De gemeente Hoogeveen gaat lobbyen bij de NS en ProRail voor een koppeling op het station in Zwolle van de Intercity aan de Sprinter naar Groningen. Het idee is om in Zwolle een deel van de Intercity af te koppelen. Het ene deel rijdt dan als Intercity naar Groningen en het andere deel als Sprinter. Later worden de treinen, na terugkomst in Zwolle, weer aan elkaar gekoppeld.

De NS heeft bij monde van regiodirectrice Ineke van Gent al laten weten dat het plan niet uitvoerbaar is. Dat heeft onder meer met de kwetsbaarheid van het spoornet te maken, maar ook met de geplande aanschaf van nieuwe Sprinters. Die treinen kunnen niet aan de Intercitytreinen gekoppeld worden.

Hoogeveen geeft de race nog niet op. Met steun van de provincie wordt er een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd.

[mappress mapid=”15″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *