DSC_0587

Na een alternatief voor de opgeheven kleinschalige buslijnen in plaatsen als Hoogezand en Veendam komt er zoals het nu lijkt ook kleinschalig vervoer ter vervanging van LijnBelBus 811 tussen Vlagtwedde en Bad Nieuweschans.

Het OV-bureau wil de lijn eind dit jaar opheffen. In Hoogezand en Veendam stelde het OV-bureau onder meer een voertuig beschikbaar voor vrijwilligersclubs die het openbaar vervoer wilden verzorgen na afschaffing van het reguliere vervoer. Voor lijn 811 heeft de Stichting OpStapBus zich gemeld, die ook al actief is met uitstapjes voor ouderen.

De gemeente Bellingwedde vindt het belangrijk dat inwoners van het langgestrekte gebied een goede verbinding per openbaar vervoer houden. Om de OpStapBus op te kunnen starten zijn nog wel vrijwilligers nodig die als chauffeur willen rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *