PvhN stelt vragen bij waterstofaanbesteding Shell/ 1 minuut leestijd

De Partij voor het Noorden is verontwaardigd over de keuze van de provincie voor Shell als leverancier van waterstof voor de nieuwe bussen van Qbuzz.

Via een openbare aanbesteding won Shell, werd vorige week bekend. Het bedrijf gaat waterstof leveren aan het te bouwen tankstation bij Qbuzz aan de Peizerweg in Groningen en gaat ook de waterstof leveren.

De PvhN vindt de keuze voor Shell merkwaardig met het oog op de aardbevingsproblematiek, waar Shell via de NAM bij betrokken is. Volgens de Partij voor het Noorden wordt op internet verbaasd gereageerd op de keuze van de provincie.

De partij heeft daarom aan Gedeputeerde Staten gevraagd of men wel stil heeft gestaan bij het maatschappelijk effect van de keuze, en of het nog mogelijk is alsnog te kiezen voor een andere leverancier van waterstof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *