SP stelt gemeente vragen over prijsverhoging/ 1 minuut leestijd

De SP in de gemeente Groningen gaat schriftelijke vragen stellen aan de Groninger gemeenteraad over de verhoging van het tarief voor de Eurokaartjes.

Eind vorige week maakte het OV-bureau bekend de prijzen van de regionale buskaartjes, waaronder de Eurokaartjes, verhoogd. Voor het 1-Eurokaartje, het meest verkochte buskaartje in de stad, levert dat een prijsstijging van vijftig procent op. SP-raadslid Michel Marion vindt dit onacceptabel en wil van de gemeenteraad weten of de raad heeft ingestemd met de maatregel van de tariefverhoging.

“In een memo worden tariefsverhogingen aangekondigd variërend tussen de 20 en 50 procent. Zo wordt het zeer populaire eurokaartje met 50 eurocenten verhoogd. Dat terwijl het OV-bureau bij de aanbesteding juist heeft aangegeven dat de prijs van het kaartje een belangrijk criterium was”, aldus Marion op de website van de SP.

Vanaf 13 december, als Qbuzz het busvervoer begint uit te voeren, zullen de nieuwe tarieven voor regionale buskaartjes ingaan. Nationale strippenkaarten, abonnementen en Qliner-kaartjes zullen een tariefverhoging ondergaan met ingang van 1 januari 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *