Qbuzz, de nieuwe busvervoerder voor Groningen en Drenthe, neemt alle 630 buschauffeurs van Arriva binnen Groningen en Drenthe over. Daarnaast mogen chauffeurs zelf kiezen voor welke vervoerder binnen de concessie zij aan de slag gaan. Dit is gebleken uit een artikel 40-overleg tussen Arriva en Qbuzz.

Het artikel 40-overleg moet volgens de Wet Personenvervoer 2000 bij elke concessieovergang uiterlijk een maand na de gunning plaatsvinden tussen de oude en nieuwe concessiehouder en de vakbonden. Uit het overleg is gebleken dat alle chauffeurs die op 22 september in dienst waren voor Arriva, worden overgenomen door Qbuzz. Daarnaast mogen chauffeurs vrijwillig overstappen naar Arriva Touring (die een aantal Qliners gaat rijden) of een taxibedrijf (die de concessies voor kleinschalig vervoer gaan uitvoeren) met rechtsbescherming.

De betreffende chauffeurs zullen per brief verder worden ingelicht door Qbuzz. Chauffeurs van Connexxion (concessie Zuid-Oost Drenthe) moeten nog even geduld hebben; het artikel 40-overleg tussen Qbuzz en Connexxion begint volgende week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *