arrivatrein

Arriva-directeur Anne Hettinga is niet blij met de plannen die het kabinet op Prinsjesdag voor het spoor in Nederland heeft gepresenteerd. Van 2018 tot en met 2028 heeft de regering alleen geld gereserveerd voor het zogenaamde Hoofdrailnet. Dat zijn de routes waar de NS rijden.

Door die plannen kunnen plannen op de regionale spoorlijnen op de tocht komen te staan. Hettinga vindt het een kwalijke zaak dat er geld vrij is voor plannen die voornamelijk in de Randstad gepland staan, terwijl het in de regio steeds moeilijker wordt het spoor verder te verbeteren.

Hettinga vindt dat de deur nu open staat om bijvoorbeeld onderhoudsprojecten af te blazen. Volgens hem ligt de schuld niet bij de regionale overheden of vervoerders, maar bij ProRail. Hij vindt dat de spoorbeheerder haar verantwoordelijkheid moet nemen en de kwestie op moet lossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *