De chauffeurs van de stadsdiensten in Assen, Hoogeveen en Meppel dreigen met hardere acties als de provincie Drenthe en het OV-bureau voornemens blijven hun werkplaatsen vanaf de nieuwe dienstregeling in te laten vullen door vrijwilligers.

Er moeten dan acties komen in meerdere steden in Nederland. De chauffeurs willen het werk tijdens de zomervakantie verspreid door het hele land neerleggen, omdat soortgelijke problemen daar ook spelen.

De stadschauffeurs gaven hun waarschuwing vrijdagochtend bij het provinciehuis in Assen, waar zij de provincie wilden stimuleren actie te ondernemen. De chauffeurs hopen dat hun banen en het huidige stadsvervoer behouden blijft.

De provincie en het OV-bureau willen de stadsdiensten in laten vullen door vrijwilligers omdat het huidige systeem niet kostendekkend is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *