Bonden passen acties tijdens examens aan/ 1 minuut leestijd

Tijdens de acties in het openbaar vervoer deze maand zal niet worden gestaakt tijdens spitsuren. Dat zeggen de vakbonden.

Eerst zouden de buschauffeurs gaan staken op schoolexamendagen om zo een verbeterde CAO bij de werkgevers af te dwingen. Het LAKS (Landelijk Actiekomité Scholieren) ging hierop met de bonden om de tafel omdat het vond dat scholieren niet van de acties de dupe moesten worden tijdens hun examens.

Uiteindelijk besloten FNV Bondgenoten en de CNV Bedrijvenbond overstag te gaan en op 20, 21 en 22 mei alleen te staken buiten de spitsuren. De bonden willen niet meer overlast veroorzaken dan nodig is.

Als de acties op 20, 21 en 22 mei geen resultaat hebben zal er op 27, 28 en 29 mei alsnog worden gestaakt. Ook dan vinden de stakingen alleen buiten de spits plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *