Chauffeurs van de stadsdiensten in Hoogeveen en Meppel zijn zaterdagochtend met hun acties tegen het verdwijnen van de stadsdiensten begonnen. Een gratis buskaravaan, voorzien van luide toeters, luidde de campagne in.

De stadsdiensten worden met ingang van de nieuwe dienstregeling wegbezuinigd. Daardoor verliezen vijftien chauffeurs in vaste dienst hun baan. Het is de bedoeling dat hun plekken worden opgevangen door vrijwilligers. Volgens het OV-bureau zijn de stadsdiensten in hun huidige vorm niet rendabel. De chauffeurs weerspreken dat.

OV-bureau-directeur Jan van Selm wil de chauffeurs graag helpen met het zoeken naar een andere baan, maar kan niets beloven. De gemeente Hoogeveen komt inmiddels terug van de keuze om alleen met vrijwilligers te werken. De gemeente onderzoekt nu of vrijwilligers en professionele krachten samen de stadsdienst kunnen gaan verzorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *