De plaatsing en upgrades van de fietsenstallingen op OV-knooppunten vordert gestaag. Ook bij diverse knooppunten in de stad zijn de stallingen in gebruik genomen, zoals bij P+R Hoogkerk (foto) en Groningen Zuid (Van Ketwich Verschuurbrug).

In het voorjaar werd bij de oprit van de N34 in Westlaren begonnen met het project, dat wordt betaald door de Regio Groningen-Assen, het Rijk en de afzonderlijke wegbeheerders. Voordat de werkzaamheden aan de Zuidelijke Ringweg in de stad beginnen willen de provincies Groningen en Drenthe fietsgebruik stimuleren ten opzichte van de auto. De upgrade van de stallingen is één van de onderdelen van het Projectplan Fiets van de Regio Groningen-Assen, onderdeel van het plan Beter Benutten. De stallingen zijn ook voorzien van een aantal fietskluizen.

Naast het plaatsen van stallingen wordt er op een aantal knooppunten extra fietsvoorzieningen getroffen zoals het in gebruik nemen van fietskiosken van OV-fiets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *