Meer fietsenstallingen en parkeerruimte op station Hoogezand-Sappemeer na sluiting Sappemeer Oost/ 1 minuut leestijd

Vanaf 13 december sluit het station Sappemeer Oost definitief. Daarmee wordt ruimte gemaakt voor een extra sneltrein tussen Groningen en Winschoten.

Uit onderzoek van de provincie blijkt dat de Sappemeer Oost het minste reizigers heeft van de vijf stations in Hoogezand-Sappemeer. Reizigers voor Sappemeer Oost komen meestal lopend of op de fiets naar het station.

Station Hoogezand-Sappemeer wordt het alternatief voor deze groep. Om de extra drukte daar op te vangen, komen er extra fietsenrekken, fietskluizen en parkeerplaatsen. De hubtaxi is voorlopig een alternatief om het station te bereiken. Op termijn gaat lijn 515 op deze route rijden.

ProRail begint op maandag 14 december gelijk met het ontmantelen van station Sappemeer Oost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *