Ondanks de protesten van de Sappemeesters en de gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer hier tegen, zet de provincie de sluiting van station Sappemeer Oost toch door.

De provincie wil de reistijd tussen Groningen en Duitsland verkorten en de treinen verlengen en moet maatregelen hiervoor nemen. Het perron van Sappemeer Oost is te kort voor de langere treinen en sneuvelt daarom in de plannen.

De bezwaarmakers vinden dat het station belangrijk is voor de oostkant van het dorp, met name de wijk Nieuw Woelwijck. Daar is verder geen openbaar vervoer. Zij pleitten er tevergeefs bij de provincie voor om het station overdag twee keer per uur en ‘s avonds één keer per uur te bedienen.

Reizigers zijn waarschijnlijk vanaf 2022 aangewezen op station Hoogezand-Sappemeer, waar overdag vier treinen per uur zullen rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *