Foto: Google Streetview

De fracties van het CDA en de Stadspartij in de Groninger gemeenteraad vinden dat er een echte bussluis moet komen op de oversteek voor bussen over het Damsterdiep naar de Oostersingel.

Er ligt een busstrook met een geimproviseerde bussluis voor de ingang van parkeergarage Damsterdiep, bedoeld voor bussen die vanaf de binnenstad richting het UMCG rijden. Automobilisten die de parkeergarage verlaten kruisen aan het einde van de uitrit meteen de busstrook en moeten daarna ook wachten op de rest van het verkeer.

De nieuwe Q-link-lijn 6 zou sinds december ook over deze route gaan rijden, maar dit is nog niet mogelijk door problemen met de stoplichten op de Petrus Campersingel. Bewoners vrezen voor de toename van gevaarlijke situaties als lijn 6 daadwerkelijk voor de garage langs gaat rijden. Volgens de bewoners maken steeds meer andere weggebruikers ook gebruik van de busstrook met veel (bijna-) ongelukken tot gevolg.

Het CDA en de Stadspartij delen de zorgen en hebben schriftelijke vragen een B&W gesteld.

[mappress mapid=”115″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *