Het is financieel het beste om station Sappemeer Oost eind 2021 te sluiten. Dat is één van de conclusies uit een onderzoek uitgevoerd in opdracht van Provinciale Staten, die wilde weten of het mogelijk is het station in dat jaar op te heffen in plaats van een jaar later.

Het sluiten van het station is nodig om ruimte te bieden voor een extra sneltrein tussen Groningen en Winschoten. Stoppen op Sappemeer Oost kost relatief meer tijd dan op andere stations.

De provincie wilde weten waar de reizigers die van het station gebruikmaken vandaan komen. Er zou onderzoek worden gedaan op het station zelf, maar de coronacrisis maakte dat onmogelijk. Daardoor moest er digitaal onderzoek worden gedaan. Gebruikers van het station blijken voornamelijk van- en naar stations Groningen Europapark, Groningen en Groningen Noord te reizen. Via dorps- en wijkverenigingen heeft de provincie gevraagd of er veel rolstoelgebruikers via het station reizen. Dit blijkt niet het geval.

Het opheffen van Sappemeer Oost in 2022 zou ruim één miljoen euro aan meerkosten opleveren, omdat het perron dan verlengd moet worden en er een extra machinist nodig is tijdens het keren in Groningen.

Provinciale Staten bespreken op 2 september de conclusies uit het onderzoek.

2 gedachte over “Onderzoek: “sluit Sappemeer Oost in 2021””
  1. Het station moet blijven! Er maken veel mensen gebruik van het station, onze hele buurt ook. Ons is nooit wat gevraagd. De enquête is nooit onder onze ogen gekomen. Houd Sappemeer leefbaar door de verbinding met de stad goed te houden met de trein, ipv ons weg te stoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *