Station Sappemeer Oost staat gedeeld met de stations Schin op Geul en Dalfsen op de eerste plaats van de Stationsbelevingsmonitor van de NS. Het station krijgt van 95 procent van de deelnemende reizigers een rapportcijfer 7 of hoger.

De NS heeft over 2018 de reizigerswaardering voor alle 396 Nederlandse treinstations gemeten. De stations in Groningen komt er flink beter van af dan de stations in Drenthe. Waar Groningen met onder meer Sappemeer Oost, Roodeschool, Stedum en Groningen vertegenwoordigd is in de top 25, komt er in dat deel van de lijst geen enkel Drents station voor. Het best gewaardeerde station in Drenthe is Dalen. Daar gaf 83 procent van de reizigers een 7 of meer.

De NS is bezig met een opwaardering van de treinstations. De komende jaren wil men onder meer op 92 kleine stations een toilet installeren waar contactloos voor kan worden betaald.

In Groningen en Drenthe heeft de NS de volgende updates gepland voor stations:

Toilet (vernieuwd)
– Baflo
– Beilen
– Coevorden
– Delfzijl
– Groningen Noord
– Haren
– Kropswolde
– Loppersum
– Zuidhorn

Verbetering in periode 2022-2023
– Hoogezand-Sappemeer
– Winschoten

Stationshuiskamer
– Emmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *