De eerste echte dienstregelingdag volgens het nieuwe schema is aan de gang en de eerste ervaringen zijn binnengekomen bij deze site naar aanleiding van onze oproep.

Op de site kwam een reactie binnen waaruit blijkt dat mensen op de lijnen 4 en 17 vanuit Roden zijn blijven staan omdat de OV-chipkaartapparatuur in de bus niet goed werkte. Mensen met een abonnement en zonder saldo op de kaart werden behandeld als ‘gewone’ reiziger waarbij geen saldo afgeschreven kon worden, met als gevolg dat zij niet meekonden.

Via ons Twitteraccount (@ovnewsgroningen) kwam een melding binnen van chaostische toestanden op het Hoofdstation in Groningen, waarbij alles en iedereen door elkaar liep. Dit is waarschijnlijk een gevolg van de nieuwe perronindeling op het Hoofdstation. Ook het schrappen van bushaltes in Roden wordt genoemd als jammer. Tenslotte werd er veel geklaagd over volle bussen op lijn 5 vanuit Haren vanochtend vroeg.

Positieve reacties zijn er ook. Zo wordt op Twitter door een aantal mensen gemeld dat ze erop vooruit gaan doordat de bus nu beter aansluit op ander openbaar vervoer of doordat de bus nu een andere route rijdt waardoor men zonder overstappen naar de bestemming kan reizen. Ook komen er positieve reacties op de terugkeer van de naam Hoofdstation.

Reacties op de dienstregeling zijn nog steeds welkom via Twitter (@ovnewsgroningen), mail (ovnieuwsuitgroningen@gmail.com) of als reactie op dit bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *