De nieuwe dienstregeling voor bus en trein is vandaag gestart. Dat gebeurt, in Europees verband, in principe altijd op de tweede zondag van december. De zondag is echter bedoeld als rustig inkomertje.

Maandagochtend is de echte vuurdoop. Dan rijden alle lijnen en is het het drukst voor de bus. En de eerste ochtendspits van deze dienstregeling wordt een spannende. Want de weersomstandigheden zullen zoals het nu lijkt flink winters zijn met sneeuw.

Vanaf vandaag kan Qbuzz ervoor kiezen met de bus een ‘ijzeldienstregeling’ te rijden bij slecht weer. Het is niet onmogelijk dat dat de komende week meteen al gebeurt. In deze dienstregeling rijden er mogelijk minder bussen en wordt het beschikbare materieel effici├źnter ingezet dan normaal. De verwachting is dat de vervoerder in zo’n situatie uiterlijk 24 uur van tevoren besluit deze dienstregeling in te zetten om de voorbereidingen hierop te kunnen treffen.

Met de wijzigingen op veel lijnen zal het vooral op de stations even weer wennen worden voor de reizigers. Daarnaast rijden de bussen vaak op andere tijden en zijn er soms andere lijnnummers en routes. Daar kunnen veel mensen goed hulp bij gebruiken. ‘Qbuzz zoekt op dit moment nog uit of en waar er promotiemensen ingezet gaan worden’, aldus projectleider dienstregeling Jorne Bonte van het OV-bureau.

Op dit moment is nog niet duidelijk hoe het zal gaan op weg en spoor. De NS besluit waarschijnlijk vanmiddag rond 17:00 uur of er morgen opnieuw een aangepaste dienstregeling wordt gereden en welke aanpassingen dan zullen worden gedaan. Arriva en Qbuzz hebben nog geen mededelingen gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *