De eerste ochtendspits tijdens de nieuwe dienstregeling is naar het zich laat aanzien redelijk soepel verlopen. Er was soms wel wat chaos onder reizigers maar de bussen reden volgens plan.

Veel reizigers hadden moeite met het vinden van het juiste perron of de juiste buslijn. Qbuzz zette stationscoördinatoren in om alles in goede banen te leiden. Volgens één van hen voor de camera van OOG TV gingen de vragen van reizigers ook veelal, zoals verwacht over de halteplaatsen en nieuwe lijnnummers.

Een grote wijziging op het Hoofdstation is dat reizigers naar de Zernike Campus nu alle deuren van de bussen mogen gebruiken om in- en uit te stappen. Sinds maandag geldt namelijk het zogenaamde ‘open-instapregime’. De nieuwe Capacity-bussen op lijn 15 zijn voorzien van knoppen bij de achterdeuren waarop men kan drukken om deze vanaf buiten te laten openen. Het gebruik van alle deuren om in te stappen moet de duur van het halteren van de bussen verkorten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *