De opruimactie in diverse fietsenstallingen in de gemeente Westerkwartier waaronder bij sommige OV-haltes is succesvol geweest. In antwoord op vragen van RTV Noord hierover blijkt dat er 169 langdurig geparkeerde fietsen weg zijn.

123 daarvan zijn weggehaald door de gemeente, de andere fietsen zijn tussen het moment dat een waarschuwingslabel werd opgehangen en de daadwerkelijke opruiming weggehaald.

De gemeente wil dat fietsen niet langer dan vier weken blijven staan in de stallingen op de stations in Zuidhorn, Grijpskerk en bij de bushaltes en carpoolplaatsen aan de snelweg A7 in Marum en Leek. De weggehaalde fietsen blijven dertien weken op het gemeentedepot in Leek bewaard, waar de rechtmatige eigenaar in die periode voor 25 euro de fiets weer op kan halen. Tot op heden heeft nog niemand zich gemeld voor één van de 123 fietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *