Vakbond FNV heeft kritiek op vervoerder Qbuzz. Zij vindt de vervoerder een slechte werkgever omdat Qbuzz zich niet houdt aan de afspraken rond het afschaffen van cash geld in de bus.

De vakbonden hebben met alle vervoerders afgesproken per 1 januari aanstaande geen cash geld meer in de bus aanwezig te hebben. Qbuzz gaat deze afspraken echter niet nakomen. Het cash geld blijft in ieder geval tot het einde van de concessie eind 2019 in de bus aanwezig.

De FNV is daar niet blij mee omdat het ontbreken van fysiek geld in de bus de veiligheid voor de chauffeurs vergroot. Volgens de FNV wil Qbuzz nog niet over op het cashloos betalen omdat de investeringen in de oudere bussen te hoog zou zijn.

Willem van der Werf, voorzitter van de OR bij Qbuzz, zegt in een reactie op internet dat het verhaal van de FNV volledig uit zijn verband is gerukt. “Het had vakbondsbestuurder Pieter Beuzenberg gesierd als hij eerst contact met ons had opgenomen. Qbuzz is juist erg benaderbaar en toegankelijk op alle fronten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *