Vakbonden en staatssecretaris niet blij met verloop NS-storing/ 1 minuut leestijd

Vakbonden FNV Spoor en VVMC en staatssecretaris Vivianne Heijnen zijn niet blij met de manier waarop de NS zondag met de storing in één van haar IT-systemen om is gegaan.

De vervoerder kreeg rond het middaguur te maken met problemen met het systeem dat planningen gedurende de dag bijstuurt, bijvoorbeeld bij onvoorziene omstandigheden. Omdat er reeds een aantal storingen op het spoor waren leek het de vervoerder beter haar dienstregeling het hele land te staken.

De hele zondag hebben er daardoor geen treinen meer gereden. Ook werd er geen vervangend vervoer ingezet, omdat dat volgens de NS “niet te doen was voor heel Nederland”.

FNV Spoor-bestuurder Henri Janssen zegt tegen Nu.nl dat treinen ondanks de storing gewoon hadden kunnen rijden. “De machinist ziet aan seinen of hij kan rijden”.

Wim Eilert van de VVMC is ook verbaasd. Volgens hem hadden bijvoorbeeld stoptreinen gewoon kunnen rijden. Staatssecretaris Heijnen noemt de manier waarop de NS met de storing om is gegaan “onder de maat” en wil om tafel met de directie van het bedrijf. Ondertussen doet de NS zelf onderzoek naar het ontstaan van de storing.

Reizigers kunnen zich wenden tot de klantenservice van NS voor vragen over bijvoorbeeld vergoedingen bij vertraging. Kosten voor zaken als alternatief vervoer worden volgens de NS niet terugbetaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *