Op Goede Vrijdag (15 april) vindt voor het eerst sinds 2019 weer een Bloemenjaarmarkt in de binnenstad van Groningen plaats. Dit is traditioneel één van de drukste dagen van het jaar in Groningen, waar vooral veel Duitsers op af komen.

Om de drukte op te vangen worden bezoekers per auto naar één van de P+R-terreinen rond de stad geleid. Een parkeerplaats van het Bastion Hotel aan de Bornholmstraat kan als overloop worden gebruikt.

Q-link 4 rijdt ieder uur tussen 9:00 en 18:00 uur vier extra ritten op het trajectdeel P+R Kardinge – Binnenstad – Hoofdstation – P+R Hoogkerk. Q-link 5 doet ditzelfde op het trajectdeel P+R Meerstad – Zuiderdiep – Hoofdstation.

Ook de speciale pendelbus (lijn 22) rijdt dit jaar weer. Deze bus bedient P+R Euroborg, dat normaal geen rechtstreekse busverbinding met de binnenstad heeft. Lijn 22 rijdt via de Sontweg en Bornholmstraat en bedient ook de parkeerplaats van het Bastion Hotel. De halte in de binnenstad bevindt zich op de Grote Markt.

In al deze bussen is het P+R-kaartje geldig. Hiermee mogen maximaal vijf personen voor 6 euro heen en terug reizen. Het P+R-kaartje is bij de chauffeur te koop maar wordt op de drukke P+R-terreinen op Goede Vrijdag door verkopers van Qbuzz verkocht. Daarnaast kan dit ticket ook vooraf worden gekocht via de webshop van Qbuzz.

Bezoekers doen er overigens goed aan vooraf de reis te plannen omdat er wordt gewerkt aan een tijdelijk Julianaplein, met veel verkeersdrukte in de stad tot gevolg. Meer informatie hierover is te vinden op operatiejulianaplein.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *