Aduard heeft vanaf dinsdag weer de bus terug in de dorpskern. Na maanden van omrijden door werkzaamheden aan de weg door het dorp doet Qbuzz Aduard weer aan met haar lijn 35.

Sinds de aanleg van de rondweg bij het dorp is de gemeente Westerkwartier eigenaar geworden van de Heereweg door het dorp. Door het gewijzigde karakter van de route besloot de gemeente over te gaan tot een herinrichting van meerdere wegen, waaronder de Heereweg en Albert Harkemaweg.

Over een paar maanden zit Aduard waarschijnlijk opnieuw zonder bus. Vanaf mei wordt aan de Burgemeester Seinenstraat gewerkt. Dan zullen de bussen waarschijnlijk opnieuw de rondweg moeten gebruiken.

Voor de Aduarders zal het tot die tijd een opluchting zijn. Zij hadden het op sociale media veel over de duur van de omleiding, waarbij zij gebruik moesten maken van een tijdelijke halte bij het Van Starkenborghkanaal buiten het dorp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *