Er rijden de rest van de zondag helemaal geen nationale treinen van de NS meer. De oorzaak is een IT-storing bij de vervoerder.

Actuele reisinformatie en omroepsystemen op de stations werken ook niet altijd goed. Treinvervangende bussen rijden niet, omdat dit volgens de vervoerder simpelweg niet op te vangen is, schrijft men op Twitter.

Het betreffende systeem dat in storing staat maakt de actuele dagplanning en wordt ook gebruikt voor bijvoorbeeld omleidingen. Die zijn door de storing niet meer in te plannen, waardoor de veiligheid niet kan worden gegarandeerd. De systemen moeten voorzichtig weer worden opgestart en geüpdatet en treinen moeten naar de juiste plaats worden gebracht.

De NS adviseert mensen die een treinreis hadden gepland niet op reis te gaan. Mensen die al onderweg zijn wordt geadviseerd een alternatief te zoeken. De vervoerder hoopt de treindienst maandagochtend weer zo goed mogelijk op te kunnen starten.

Op het Hoofdstation in Groningen was het voor sommigen even een verrassing om te zien dat er geen NS-treinen rijden, maar het was verder erg rustig. NS-medewerkers staan zondag paraat om vragen te beantwoorden. Veel reizigers kiezen voor een alternatief, zoals de Qliners naar Emmen, Assen en Emmeloord om vanaf daar hun reis te vervolgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *