Vakbonden FNV Spoor en VVMC hebben de NS een ultimatum gesteld. Als de vervoerder niet voor volgende week donderdagavond op haar eisen ingaat, dan gaan de bonden acties voorbereiden.

De bonden vinden dat de NS de service op teveel stations wil schrappen. Op de zogenoemde servicestations zijn medewerkers aanwezig die bijvoorbeeld kunnen assisteren bij het in- en uitstappen en in sommige gevallen kaartverkoop verzorgen.

De NS wil het huidige aantal servicestations van 40 drastisch terugbrengen, wat volgens de vakbonden ten koste zou gaan van bijna 295 fulltimeplekken.

Rob de Groot van de VVMC zegt: “De gevolgen van deze plannen zijn groot. Het wordt steeds moeilijker de veiligheid en de service naar de reizigers te garanderen en ervoor te zorgen dat de overgebleven medewerkers onder goede arbeidsomstandigheden hun werk kunnen blijven doen.”

Eventuele acties zullen in eerste instantie alleen uitgevoerd worden bij de servicemedewerkers. FNV Spoor en VVMC dreigen de acties uit te breiden naar andere groepen medewerkers wanneer de NS niet op de eisen ingaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *