De bus komt niet terug in het oostelijke deel van Sappemeer. De gemeente Midden-Groningen wil niet meebetalen aan een verlenging van lijn 174.

Bij de start van de nieuwe dienstregelingen werd station Sappemeer Oost gesloten en lijn 174 ingekort tot Zuidbroek. Daardoor is er plotsklaps helemaal geen openbaar vervoer meer in dit deel van het dorp.

Inwoners van Sappemeer worden door de provincie geacht gebruik te maken van treinstation Hoogezand-Sappemeer. Daar heeft de gemeente extra parkeerplaatsen aangelegd.

In opdracht van de gemeenteraad heeft het college van B&W aan de provincie gevraagd of het mogelijk is om weer een bus door Sappemeer Oost te laten rijden. De provincie ziet het als een mogelijkheid om lijn 174 hier langs te laten rijden, maar dan moeten de kosten van 200.000 euro per jaar voor de helft worden opgehoest door de gemeente.

Het college wil dit niet omdat men het niet als de taak van de gemeente ziet om een buslijn te financieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *