Het OV-bureau Groningen Drenthe heeft in 2020 ondanks de coronacrisis winst gedraaid. Het bureau stevende af op een klein verlies, maar door het opleggen van een boete aan Qbuzz was er toch een klein positief resultaat.

Dat blijkt uit de jaarrekening die naar de regionale en lokale overheden zijn gestuurd. De boete aan Qbuzz werd opgelegd omdat een deel van de in de nieuwe busconcessie vereiste elektrische bussen te laat binnen waren.

Door het coronavirus werden eind maart vorig jaar de Franse grenzen gesloten. In Frankrijk stond nog een deel van de elektrische Q-link-bussen voor de lijnen 3, 4 en 5 bij de fabrikant. Deze konden uiteindelijk pas later naar Nederland komen. De boete voor Qbuzz bedroeg 432.000 euro.

Het OV-bureau draaide uiteindelijk een positief resultaat van 312.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *