Lijn 174 tussen Veendam en Groningen zal vanaf 6 januari 2008 naar het Zernikecomplex in Groningen rijden in plaats van naar het Centraal Station in Groningen. Dit in verband met de stremming van het Damsterdiep in Groningen en de frequentieverhoging van de treindienst Zuidbroek – Groningen v.v.

De route in Groningen wordt in de richting Zernike als volgt: Europaweg – Petrus Campersingel – Hanzeplein – Oostersingel – Bloemstraat – Boterdiep – Noorderstationsstraat – Kastanjelaan – Eikenlaan – Zonnelaan – Zernikelaan – Busstation Zernike. Vanaf het Zernikecomplex wordt niet via de Bloemstraat en het Boterdiep gereden, maar via de Nieuwe Ebbingestraat – Oude Ebbingestraat – Kwinkenplein – Kreupelstraat – Sint Walburgstraat – Kattenhage – W.A. Scholtenstraat en vervolgens weer verder via de Oostersingel.

Op het Zernikecomplex bevindt het eindpunt zich op het nieuwe Busstation Zernike. Dit is gelegen op de hoek Zernikelaan/Professor Uilkensweg. Hierdoor gaan alle lijnen ook het noordelijke deel van het Zernikecomplex bedienen.

De frequentie van lijn 174 wordt ook uitgebreid: op werkdagen buiten de vakanties een uurdienst Veendam-Zernike v.v. Tijdens de vakanties 1x per 2uur, in de spits 1x per uur. In Zuidbroek en bij station Groningen Noord zal er aansluiting komen op respectievelijk de trein Zuidbroek – Groningen en de trein Groningen – Roodeschool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *